השפעת מצבי פרידה וגירושין על מצבם הבריאותי ורווחתם של ילדים

שיעור הגירושין הגבוה בעולם כולו וגם בישראל, הפך בשנים האחרונות לבעיה חברתית שהולכת ומחריפה. מחקרים רבים שנערכו במהלך השנים, כמו למשל מחקרם של Keith and Amato אשר בחנו בשנת 1991 תוצאות של מחקרים אחרים, שמצאו כי מצבם של ילדים שחוו גירושין היה פחות טוב באופן כללי ממצבם של ילדים אחרים. הם מצאו כי לילדים הללו היו יותר בעיות בבית הספר, בעיות התנהגותיות, תפיסה עצמית שלילית וקושי להסתדר עם בני גילם והוריהם. יחד עם זאת, ציינו החוקרים, כי ילדים אלו לא בהכרח נמצאים במצב גרוע יותר משאר הילדים, אלא כי הם חוו יותר קשיים ובעיות ביחס למשפחות רגילות.

מחקרים נוספים התייחסו אף הם למצבם הבריאותי ורווחתם של הילדים, אם כי ההתייחסות במחקרים אלו הייתה למצבים שבהם הילדים נמצאים המושפעים מגירושין כגון: אובדן קשר עם אחד ההורים, אובדן כלכלי, לחץ רב יותר אותו חווים הילדים להורים גרושים, היעדר יכולת או היענות של ההורים עקב המצב החדש ועוד. מצבים אלו עלולים להוביל לעיתים לדיכאון, בדידות, תסכול ועוד.

תופעות פיזיולוגיות אצל ילדים שנבדקו בהקשר לגירושין, מצביעות על כך שילדים להורים גרושים נוטים לסבול מכאבי ראש, הפרעות קשב וריכוז וסיכוי מוגבר להיפר-אקטיביות.

כמובן, שמצב זה אינו כורח המציאות, ולא כל הילדים להורים גרושים סובלים מתופעות אלו או אחרות. המחקרים שנבדקו מעידים אם כן על סיכוי מוגבר לתופעות אלו ואחרות.

אם נקלעתם למצב של גירושין במשפחה ואינכם בטוחים כיצד להתמודד עם המצב ולתווכו לילדיכם, תוכלו לבדוק את התאמתכם לתוכית הליווי שלנו. אנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם לבדיקת התאמה.